PARAMETRY JAKOŚCI WODY PRZEZNACZONEJ DO SPOŻYCIA DOSTARCZANEJ
PRZEZ GMINNY ZAKŁAD USŁUG WODNYCH W SPYTKOWICACH
WODA DOSTARCZANA Z WODOCIĄGÓW: | SUW BACHOWICE | SUW SPTYKOWICE-KĘPKI | Dopuszczalne wartości * |
||
DLA ODBIORCÓW Z MIEJSCOWOŚCI: | - BACHOWICE – CZ. M. SPYTKOWICE tj. UL. GÓRKI i UL.WRÓBLÓWKI – CZ. M. RYCZÓW |
- SPYTKOWICE - MIEJSCE - LIPOWA |
- RYCZÓW - PÓŁWIEŚ |
||
Data pobrania próbki | 03.09.2024 rok | 03.09.2024 rok |
03.09.2024 rok |
||
Numer próbki | 18/09 | 16/09 | 17/09 | ||
Oznaczenie / Jednostka | Metoda badawcza | Wyniki badań | |||
pH | PN-EN ISO 10523:2012 | 6,6 | 6,7 | 6,6 | 6,5 – 9,5 |
Mętność NTU | PN-EN ISO 7027-1:2016-09 | < 0,20 | 0,28 | < 0,20 | akceptowalna (do 1,0 NTU) |
Barwa mg/l Pt | PN-EN ISO 7887:2012 Metoda D |
< 5 | <5 | <5 | akceptowalna (do 15 mg/l Pt) |
Zapach | PB/05/W wydanie 2 z dn.20.01.2017 |
akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny |
Smak | PB/05/W wydanie 2 z dn.20.01.2017 |
akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny |
Przewodność elektryczna wł. Temp. pom. 25,00 C μS/cm |
PN-EN 27888:1999 | 419 | 474 | 410 | 2500 |
Ogólna liczba mikroorganizmów w 220C jtk/1 ml |
PN-EN ISO 6222 : 2004 | 6 |
3 |
6 |
Bez nieprawidłowych zmian |
Bakterie grupy coli jtk/100 ml |
PN-EN ISO 9308 -1:2014 -12+A1:2017-04 |
0 | 0 | 0 | 0 |
Escherichia coli jtk/100 ml |
PN-EN ISO 9308 -1:2014 -12+A1:2017-04 |
0 | 0 | 0 |
0 |
Woda dostarczana dla odbiorców odpowiada warunkom określonym w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 7 grudnia 2017 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (Dz. U. z 2017r. poz. 2294).